به گزارش یزدفردا به نقل از روابط عمومی ادارهکل کانون استان یزد، دبیر جشنوارهی سراسری سرود رضوی در اینباره گفت: پاییز سال 1391 جلسهای در تهران با حضور مدیرعامل کانون و دبیران جشنوارههای رضویی که کانون برگزارکنندهی آنها است، تشکیل شد که در آن کلیت محتوای شیوهنامهها و فراخوانهای جشنوارههای رضوی تنظیم شد. در این جلسه همچنین پیشنهاد میزبانی یزد، برای اولین دورهی جشنوارهی سراسری سرود رضوی با توجه به سابقهی درخشان استان در حوزهی سرود و موسیقی، اعتماد مسوولان جشنوارههای سراسری رضوی را جلب و میزبانی یزد مورد تایید حاضران قرار گرفت و در نهایت فراخوان و شیوهنامهی این جشنواره نیز در کنار جشنوارههای دیگر رضوی کانون درج شد.
علیرضا جلالی با اشاره به اینکه همزمان با ارسال کتابچه شیوهنامه و فراخوان به استانها، دبیرخانهی جشنوارهی سراسری سرود رضوی نیز در استان یزد شروع به کار کرد، ادامه داد: در قدم اول، این دبیرخانه با هنرمندان موسیقی و سرود کشور تماس گرفت و آنها را دعوت به کار کرد. در استان نیز با دعوت ویژهتر از هنرمندان این عرصه، گروههای سرود با موضوع رضوی تشکیل شد. در این راستا، دوستان مجرب در عرصه موسیقی و سرود در مراکز فرهنگی هنری کانون استان، مستقر و با مشارکت اعضای کودک و نوجوان به تولید و خلق اثر سرود با موضوع امام رضا(ع) پرداختند.
سرپرست کانون استان یزد با اشاره به برگزاری غیرحضوری این جشنواره، تصریح کرد: این روش برگزاری که در آن نیاز به حضور گروههای شرکتکننده نیست، باعث صرفهجویی در هزینه و زمان جشنواره شده و بقای بیشتر آن را تضمین خواهد کرد. این در حالی است که در این روش، زمان برای داوری آثار، بیشتر و دقتنظر داوری افزایش خواهد یافت. البته جشنوارهی غیرحضوری، نشاط و شادابی جشنوارهی حضوری را نخواهد داشت. همچنین امکان تبادل تجربیات بین شرکتکنندگان در جشنوارهی غیرحضوری کمرنگتر خواهد بود.
جلالی در ادامه خاطرنشان ساخت: بر این اساس شیوهنامه و فراخوان جشنوارهی سراسری سرود به هنرمندان موسیقی و سرود ارسال شد و بخشی از دعوتها و اطلاعرسانیها به صورت تماسهای تلفنی با مربیان و اساتید موسیقی صورت گرفت. ناگفته نماند که اطلاعرسانی در خصوص جشنوارهی سراسری سرود از طریق صدا و سیما و سایتهای خبری نیز صورت گرفته است.
دبیراین جشنواره، زمان داوری آثار سرود رضوی و اختتامیه جشنواره را 18 شهریور ماه 92 اعلام کرد و گفت: براساس بررسیهای انجام شده، استان یزد از نظر سرود و موسیقی جایگاه خوبی دارد. این جایگاه هم از نظر رتبه در جشنوارههای سرود کشوری و هم از نظر وجود هنرمندان این رشته حائز اهمیت است. بر این اساس و با استفاده از پتانسیلهای موجود در استان، آقایان: امیر احمدی، حسن امراللهی، علیرضا سهیلیزاده و سعید مفیضی بهعنوان داوران بخش موسیقی و محمدرضا آخوندی و فاطمه احمدزاده، بهعنوان داوران بخش شعر این جشنواره انتخاب و معرفی شدهاند.
وی در پایان از ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان را در این جشنواره همراهی میکند، تشکر کرد و افزود: مربیان و همکاران کانون استان نیز این جریان فرهنگی را در استان پشتیبانی کرده و مخلصانه و با هدف جلب رضایت امام مهربانیها کمال همکاری را با دبیرخانه دارند.
مسوول اجرایی اولین جشنواره سراسری سرود رضوی نیز از ثبتنام 50 گروه سرود از استان یزد در این جشنواره خبرداد و اظهار داشت: گروهها در قالب کانونی و آزاد در این جشنواره حضور خواهند داشت. تاکنون 30اثر از استانهای دیگر برای حضور در این جشنواره ثبتنام کردهاند که استانهای خراسان رضوی، بوشهر، قم و خوزستان استقبال خوبی از این جشنواره داشتهاند.
مهدی آرایی افزود: پیشبینی ما این است که تا پایان مهلت ارسال آثار، بیش از 70 اثر سرود به دبیرخانه این جشنواره ارسال شود که بخش اعظم آن را اعضای کودک و نوجوان کانون تشکیل میدهند. همچنین گروههایی از آموزش و پرورش،کانونهای تربیتی و کانونهای مساجد اعلام آمادگی کردهاند. آثار این گروهها باید تا 30 مردادماه براساس شرایط مندرج در شیوهنامه به دبیرخانه ارسال شود.
گفتنی است،محدودیتی برای حضور شرکتکنندگان دراین جشنواره وجود ندارد و از بین آثار ارسالی، سه شاعر،سه آهنگساز و سه گروه برتر مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 11,ژانویه,2025